Wolves s přehledem vyhráli druhý turnaj ELL 2013

Hlavní stránka / 2013 / Wolves s přehledem vyhráli druhý turnaj ELL 2013

22.9.2013

Wolves s přehledem vyhráli druhý turnaj ELL 2013 Radotínští Wolves se na druhém turnaji ELL představili v kompletní sestavě a kromě úvodní periody s Custodes, kterou prohráli 3:5, všechny ostatní vyhráli, a získali tak do celkového součtu 17 bodů. Znát byla především účast Jirky Košťála a Martina Hodaně, kteří v úvodním turnaji chyběli. Wolves předváděli v útoku velmi pestrou hru plnou pěkných kombinací a dobře jim fungovala i obrana se spolehlivým Jakubem Marešem v brance.


European Lacrosse League 2013, Tournament 2

Wolves – Pietro Filipi 15:7 (5:3, 4:1, 6:3)
V úvodním duelu začali lépe hráči Pietro Filipi a v šesté minutě vedli 3:1. To však bylo z jejich strany vše. Wolves zpřesnili hru a chytrými kombinacemi rozebírali obranu soupeře. Čtyřmi brankami v rychlém sledu otočili vývoj první periody a celkem v poklidu si ve zbytku utkání dokráčeli k jasné výhře. Pietro Filipi mají co do národností nejpestřejší tým, takže jim ve srovnání s Wolves chyběla sehranost, navíc postrádali dva klíčové hráče z minulého turnaje, Seana Gibsona a Klause Hauera.

Custodes – Deutschland Adler 18:15 (3:6, 6:8, 9:1)
V zápase dvou nejúspěšnějších týmů z berlínského turnaje ELL měli dlouho navrch hráči z Německa. Vyhráli první třetinu, pak se ale Custodes probudili a srovnali na 8:8. Poté ale zase dominovali Němci, po dvou třetinách vedli 14:9 a zdálo se, že oplatí Custodům porážku z prvního turnaje. Domácí však na poslední periodu poslali do branky Dominika Siku a nadechli se k velkému zvratu. Především dvojice Radek Skála a Petr Poupě byla k neudržení, byli u všech devíti branek, které Custodes nasázeli do branky soupeře v závěrečné třetině, a dovedli tak Custodes k cennému vítězství.

Deutschland Adler – Pitro Filipi 18:8 (5:4, 7:1, 6:3)
Hráči Pietro Filipi byli zdatným soupeřem Adleru jen v první periodě, jejíž závěr však takticky nezvládli. Sedmnáct sekund před sirénou ještě Jan Rydzak vyrovnal na 4:4, ale v samotném závěru ještě povolili skórovat Jamiemu Plunkettovi, a ztratili tak naději na zisk prvního půlbodu. V dalším průběhu už německý tým jasně dominoval. Střelecky se prosadil především Plunkett, autor šesti branek.

Wolves – Custodes 15:12 (3:5, 7:3, 5:4)
V úvodní periodě posledního sobotního zápasu se hattrickem prosadil Radek Skála a Custodes v této části hry zvítězili 5:3. Ve druhé části se naopak velmi dařilo Jirkovi Loskotovi, který čtyřmi zásahy přispěl k obratu a vedení Wolves 10:8 po druhé periodě. To však Wolves během prvních dvou minut třetí třetiny velmi rychle ztratili, když se za Custody trefili Vojta Weiss a Petr Poupě. Wolves rozhodli o svém vítězství čtyřmi brankami v řadě v posledních čtyřech minutách. Dvakrát se prosadil opět Jirka Loskot, který těžil z chytrých nahrávek Matěje Baráka a celkem se v zápase trefil do branky soupeře šestkrát.

European Lacrosse League 2013, Tournament 2

Wolves – Deutschland Adler 13:5 (3:2, 3:1, 7:2)
V úvodním duelu nedělního programu, který rozhodoval o celkovém vítězství ve druhém turnaji ELL, se hodně jiskřilo. Celkem pochopitelně, v sázce byla odměna pro vítěze ve výši 3000 Kč a také dar od sponzora ELL, restaurace Sokolovna, poukázka na jídlo a pití pro každého hráče vítězného týmu.

O vítězství v první, velmi vyrovnané periodě rozhodl pouhých 16 vteřin před jejím koncem Jirka Loskot po přihrávce Matěje Baráka. Ve druhé periodě pokračovala mírná převaha radotínských, s jejichž rychlými kombinacemi si obrana Adlers často nevěděla rady. Střelecky se za německý tým prosadil pouze Jamie Plunkett, když v poslední minutě korigoval na 4:7.

Tentýž hráč však na počátku závěrečné periody neudržel nervy na uzdě a na verbální provokaci Jiřího Košťála reagoval velmi nevybíravě a za vyvolanou rvačku byl spolu s Jirkou Loskotem vyloučen do konce utkání. Tím svůj tým velmi oslabil a Wolves si již v poklidu dokráčeli pro jasné vítězství.

Custodes – Pietro Filipi 11:14 (4:6, 2:6, 5:2)
V závěrečném zápase se dočkali domácí diváci nepříjemného překvapení, když Custodes podlehli po matném výkonu týmu Pietro Filipi. V úvodní periodě se za tým PF dvakrát trefili Tonda Gottwald a Brandon Boccellari, a výrazně tak přispěli k zisku prvního bodu za vyhranou periodu.

I ve druhé části hry měli PF navrch a obrana Custodes působila velmi špatným dojmem a když svůj den neměl ani gólman Dylan Cowman, byl rozdíl ve skór na konci druhé periody již šestibrankový.

Až v samotném závěru zapnuli vítězové berlínského turnaji na vyšší obrátky. Stačilo to však pouze na zkorigování výsledku. Tým Pietro Filipi tak k radosti manažera Radima Jaska získal cenný skalp a čtyři body.

Na třetím turnaji 5 a 6.  10. se v Radotíně představí již všechny týmy v kompletních sestavách, včetně zámořských posil, a naznačí tak před závěrečným play-off svou skutečno sílu.

Pořadí po dvou turnajích
1. Wolves – 21,5 bodu
2. Deutschland Adler – 20,5 bodu
3. Custodes – 19 bodů
4. Pietro Filipi – 11 bodů

Záznamy všech utkání naleznete na www.net-tv.cz. Fotogalerie je zde.

Jan Barák

 

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2013   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024

 

Administraci zajišťuje redakční systém společnosti NETservis s.r.o.