Tým Deutschland Adler se stal vítězem ELL 2012

Hlavní stránka / 2012 / Tým Deutschland Adler se stal vítězem ELL 2012

20.10.2012

Tým Deutschland Adler se stal vítězem ELL 2012 Tým Deutschland Adler se stal vítězem ELL 2012, když ve finále po dramatickém a napínavém zápase porazil LC Bison Radotín 10:9.


Finálový duel se hrál před velmi slušnou návštěvou a nabídl divákům skvělou lakrosovou podívanou.

Do utkání vstoupili lépe hráči týmu Adler a v osmé minutě již vedli 3:0, když se dvakrát trefil Jamie Plunkett a jednou Pavel Došlý. Za Bisony poprvé skóroval až v deváté minutě Adam Kostka. Zvýšenou aktivitou se pak Bisonům podařilo do konce první periody snížit až na 3:4.

Ani začátek druhé periody však nevyšel Bisonům podle představ a po gólech Hendrika du Bois Reymonda a opět Jamieho Plunketta znovu prohrávali 3:6. Na konci dvacáté minuty utkání zavelel k dalšímu stahování náskoku soupeře Michal Roubíček, který skvěle zakončil svůj individuální únik. Za pár minut se potřetí v zápase trefil Adam Kostka a rozdíl ve skóre byl opět pouze jednogólový.

Na konci 23. minuty byl vyloučen za hru vysokou holí Daniel Utěšil na 5 minut. Jeho prohřešek potrestali hráči Adleru dvěma brankami a již potřetí v zápase odskočili na rozdíl tří branek. Na konci této druhé periody se ještě strefila kanadská posila německého týmu Alec Tuura, a to už byla situace pro radotínské Bisony velmi vážná a zdálo se už jen těžko budou hledat síly na obrat v tomto finálovém duelu. Ještě na konci třetiny však vykřesal naději Dominik Pešek, když podstřelil brankáře Adleru.

V poslední periodě Bisoni svého soupeře přehrávali a byli to oni, kdo po většinu hrací doby útočil. V páté a deváté minutě závěrečné periody dvěma brankami přiblížil Dominik Pašek Bisony opět na rozdíl jediné branky. A za dalších 17 sekund, v čase 38:31 bylo vyrovnáno! Po skvělé individuální akci se z hranice brankoviště prosadil Adam Kostka, pro něhož to byla již čtvrtá branka v zápase.

Po sedmi minutách bez gólu to už už vypadalo, že skvělé finále směřuje k prodloužení, ale nakonec se rozhodlo ještě v normální hrací době. V poslední minutě odebrali rozhodčí Bisonům velmi sporným výrokem míč a z následujícího útoku rozhodl svou šestou brankou nejlepší hráč finále Jamie Plunkett. Bisonům se již v posledních vteřinách vyrovnat nepodařilo a v týmu Adler mohly po závěrečném hvizdu naplno propuknout oslavy ze zisku prestižního titulu v Evropské lakrosové lize 2012.

Třetí místo v ELL vybojovali Wolves Radotín, když až v nastavení hraném na náhlou smrt porazili Aitcom Pardubice 7:6. Autorem zlatého gólu byl Jiří Koštál. Páté místo získali Old Dogs Plzeň po výhře nad ELL Blue 15:6. 

Nejlepším útočníkem ELL byl vyhlášen Jamie Plunkett (Deutschland Adler), nejlepším obráncem Martin Šrůta (Wolves Radotín) a nejlepším brankářem Tomáš Říha (LC Bison Radotín). Cenu pro vítěze kanadského bodování získal Dominik Pešek (LC Bison Radotín, 53 b.).

Zápasy najdete na www.net-tv.cz.

Jan Barák, Ondřej Mika

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2012   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024

 

Administraci zajišťuje redakční systém společnosti NETservis s.r.o.