Vítězem základní část Evropské lakrosové ligy jsou Wolves

Hlavní stránka / 2013 / Vítězem základní část Evropské lakrosové ligy jsou Wolves

7.10.2013

Vítězem základní část Evropské lakrosové ligy jsou Wolves Třetí turnaj ELL rozhodl o složení dvojic pro play-off třetího ročníku ELL. Wolves opět předváděli kvalitní výkony, prohráli během víkendu pouze jedinou periodu a v semifinále vyzvou lepšící se tým Pietro Filipi. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Custodes a loňský vítěz Deutschland Adler.


foto Ondřej MikaZa krásného počasí byly v Radotíně k vidění velmi kvalitní a dramatické zápasy, spousta pěkných gólů a skvělých individuálních výkonů. Podívejme se na jednotlivé zápasy.

Custodes vs. Pietro Filipi 9:8 (4:1, 3:3, 2:4)
Hned úvodní duel přinesl velmi dramatický průběh a konečně kompletní tým Pietro Filipi, včetně Ginny Capicchioni v brance, naznačil, že je s ním nutno vážně počítat. Custodes si po většinu utkání udržovali mírný náskok, ale sedm minut před koncem se podařilo soupeřům dokonce vyrovnat na 7:7 zásluhou Brandona Boccellariho, pro kterého to byla už čtvrtá trefa v zápase. O konečném vítězství Custodů však vzápětí rozhodly dvě branky během jedné minuty, které vsítili Seidl a Skála.

Wolves vs. Deutschland Adler 10:7 (3:1, 3:4, 4:2)
Na druhém turnaji to mezi těmito soupeři velmi jiskřilo a v důsledku toho nemohli do tohoto utkání nastoupit potrestaní Loskot a Plunkett. Wolves začali velmi dobře, střelecky se dařilo Jirkovi Košťálovi, který se během úvodních dvaceti minut strefil hned čtyřikrát. V polovině utkání se Adlers zvedli a třemi rychlými brankami Biebera, Brandenburgera a Rozkota vyrovnali na 5:5. V závěrečné periodě se však střelecky probudili i další hráči Wolves, Filip Broz a Matěj Barákem. Oba přidali po dvou brankách a dovedli tak svůj tým k cennému vítězství.

Pietro Filipi vs. Wolves 3:8 (0:1, 1:2, 2:5)
V prvních dvou periodách jednoznačně dominovali oba brankáři, Jakub Mareš a Ginny Capicchioni. Skvělými zákroky přiváděli střelce k zoufalství a povolili jim pouhé čtyři zásahy do černého. Wolves o svém vítězství rozhodli čtyřmi brankami v rozmezí pěti minut závěrečné periody, kdy už hráčům Pietro Filipi začaly pomalu docházet síly. Za Wolves se trefili i mladíčci Sedlák a Bergman.

foto Ondřej MikaCustodes vs. Deutschland Adler 10:12 (3:5,3:1,4:6)
Custodes vstoupili do posledního sobotního utkání velmi vlažně a během úvodních čtyř minut je třikrát potrestal elitní střelec Adlers, Kanaďan Brian Tyacke, který nakonec v zápase vstřelil sedm branek a byl hlavním strůjcem vítězství německého týmu.

Za Custodes držel prapor zejména Radek Skála, autor čtyř branek, ale jinak radotínští působili nesourodým dojmem a vcelku zaslouženě odešli z tohoto souboje poraženi.

Deutschland Adler vs. Pietro Filipi 5:10 (0:5, 3:3, 2:2)
Adlers, tentokrát bez Pavla Došlého, totálně zaspali úvodní periodu. Obrana byla velmi propustná a výsledek 0:5 nedával příliš šancí do dalšího průběhu zápasu, zejména když v sedmnácté minutě zvyšoval Tomáš Procházka (draftovaná posila z Custodes) již na 7:0. Až poté se německý tým zkoncentroval, ale na lepší výsledek, než bylo snížení rozdílu ve skóre, už to nestačilo. Uhraný bod nicméně stačil Adlers, aby svého soupeře v tabulce třerího turnaje předstihli.

Wolves vs. Custodes 14:11 (5:4, 5:4, 4:3)
Závěrečné utkání základní části rozhodlo o celkovém pořadí pro play-off. Wolves stačil k celkovému vítězství zisk pouhého bodu z pěti možných. V první periodě to dlouho na úspěch nevypadalo, v páté minutě zvyšoval na 3:1 pro Custodes Vojta Weiss a Wolves celý čas pouze dotahovali náskok soupeře. Nakonec však na vytoužený bod dosáhli. O jejich vítězství v první periodě rozhodl ve čtrnácté minutě Artur Bergman po přihrávce Matěje Baráka.

V dalším průběhu zápasu si Wolves stále udržovali mírný náskok a dovedli utkání k vítěznému konci.

Závěrečný turnaj základní části naznačil velkou vyrovnanost týmů před play-off, které proběhne v sobotu 19. 10. Nikdo si netroufne označit jednoznačného favorita letošního ročníku, a šance celkový úspěch se tak dávají všem týmům. V semifinálových soubojích to za čtrnáct dní bude velmi zajímavé.

Všechny zápasy najdete na www.net-tv.cz. Fotogalerie je zde.
Jan Barák

Pořadí na třetím turnaji ELL
1. Wolves – 14 b.
2. Deutschland Adler – 6 b.
3. Pietro Filipi – 5,5 b.
4. Custodes – 4,5 b.

Celkové pořadí po základní části
1. Wolves – 38,5 b.
2. Deutschland Adler – 28,5 b.
3. Custodes – 23,5 b.
4. Pietro Filipi – 17,5 b.

 

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2013   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024

 

Administraci zajišťuje redakční systém společnosti NETservis s.r.o.